Stagiunea-2009-2010

Bilete_online

Casa-de-bilete

Ro En

Concurs_lehar

/rails_apps/ope/releases/20100130145040

Date spectacol:

Mai multActiunea se petrece pe domeniul de la tara al contesei Maritza.

Recent angajatul administrator al domeniului este de fapt Contele Tassilo Endrödy-Wittenburg, silit de scapatarea familiei sa preia o asemenea slujba pentru a-i asigura surorii lui Lisa o zestre onorabila.

Maritza este o tanara, frumoasa si bogata vaduva. Exasperata de numerosii pretendenti manati de interese financiare, ea isi anuntase in ziare logodna cu un oarecare baron Jupan, personaj din opereta Voievodul tiganilor de Johann Strauss si pentru credibilitate, vine la mosie sa-si celebreze logodna fictiva.
Numai ca exista aievea un Jupan, mare crai si mare cheltuitor, care vede in casatoria cu Maritza solutia tuturor problemelor si se si infatiseaza. Contesa nu este interesata de noul petitor, ci se simte intai intrigata, apoi atrasa de noul administrator. Tassilo o descopera cu uimire printre musafiri pe Lisa si o implora sa nu ii dezvaluie identitatea. in semn de bunatate, Maritza ii trimite vin lui Tassilo, care, ranit de asemenea gest, isi deplange in cantec soarta. Maritza ii cere sa repete cantecul in fata invitatilor, Tassilo refuza, iar contesa il concediaza. Manja ii ghiceste contesei ca in mai putin de o luna se va indragosti de un barbat de vita nobila. Pentru a evita asemenea posibilitate, Maritza decide sa petreaca o luna incheiata la mosie, departe de cercurile aristocratice.

Doamnele invitate intervin in favoarea lui Tassilo, pe care il apreciaza pentru infatisare si alese purtari si o roaga pe Maritza sa il pastreze. De fapt, el nu ramane indiferent stapanei, care regreta ca ierarhia sociala ii desparte. Iotza si Jupan se coalizeaza impotriva administratorului: Iotza pretinde ca administratorul se da drept nobil si ca Lisa ii e iubita, iar Jupan aduce drept proba o scrisoare sustrasa din camera lui Tassilo in care acesta ii scria unui prieten despre bucuria revederii cu Lisa si despre grija fata de zestre. Contesa il insulta si il concediaza din nou pe Tassilo. Cand Tassilo da sa iasa, tocmai intra Lisa si din scurtul lor dialog reiese ca sunt frati.

Dupa plecarea lui Tassilo, Bozena ii dezvaluie Maritzei adevarata identitate a administratorului si ii spune ca numai priceperea si corectitudinea lui reusisera sa salveze mosia grav periclitata de defunctul ei sot. Chemat printr-o telegrama a Bozenei semnata in numele Maritzei, Tassilo revine. Lucrurile e limpezesc, Tassilo o imbratiseaza pe contesa, Jupan ii cere Lisei, mana si totul se incheie fericit.

Video:

Audio:

Requires the Flash plugin. If the plugin is already installed, click here.

 

Dirijor: ISTVAN SILLO

Regia artistica: RAZVAN DINCA

Costume: DOINA LEVINTZA

Scenografia: JOZSEF WERNER

Coreografia: FLORIN FIEROIU

Maestru de cor: GABRIEL POPESCU

Light design: RAZVAN DINCA

Asistent regie: DANIEL EUFROSIN

Asistent coregrafie: MARIUS GROSU

Asistent maestru de cor: RAZVAN LUCULESCU

Machiaj: IULIANA STEFAN